16/12/09

Varanasi ...

Varanasi ...
ciutat on s-ajunten els rius Varuna i Assi d-aqui surt el nom... que dir de Varanasi ???

Tot i ser una ciutat molt turistica els Indis la senten molt com a seva i les costums es mantenen. Aqui la gent si be a morir, els fan l-ultim bany al Ganga i tiren les cendres el riu. Aixo ho fan amb tots, si tenen prous diners per poder pagar la fusta i quedes en senda, els que no ho fan son els Sadhus, nadons, els que es moren en pica de serp, els malalts de lepra i les mares embarassades. Es dur veure un cos dun nen, envoltat d-una pedra i deixar-lo caure el riu.

Tot i aixi aqui cada dia si banyen, es tracta d-un riu sagrat i tothom el mati i fa el seu bany... cosa que no hem fet nosaltres, simplement hem tocat l-aigua amb la ma, i encara continua essent la mateixa. Sabem de gent que si ha banyat.. i un toca la gralla !!! jajja

Avui per exemple hem vist una vaca flotant el riu, animal sagrat a la India, que un cop mort, doncs al Ganga.

Una ciutat que ens ha tingut captivat durant una setmana, tranquilitat, bon menjar, bona gent, catalans... i fins avui el vespre que agafem tren direccio a Delhi, esperant la visita: el dia 19 arriba el sr. Amadeu Rosell, papa Patllari i el papa Miquel, aixi doncs... bon nadal i fins aviat !!!

PD: intentare posar fotos, a la proxima !