2/8/08

CHIAPAS!!!!!!!!


Bus de Guate, toti colori, persones creuant, gent entrant el bus a vendre't qualsevol cosa, venen el diari al mig del camí,... i carregant les coses a sobre " a la baca"

Escababat a Chiapas. N'hi ha mooooooooooooooooolts.
Dijous 31 de juliol.
Últim dia de mes, últim dia a Guatemala. A saber quan i tornaré! Des de Xela, ( Xelajúm, amb chiché, o Quetzaltenango, amb espanyol ) agafem un bus cap a Huehuetenago. Després de 2 hores de viatge, anem cap a la Mesilla, just a tocar a la frontera on la trabessem arribant a Ciudad Cuauhténoc i una furgoneta fins a Comitán. Ja sóm a Mèxic!!!!!!!!!!!!!

Deixem un país enrerra, un país que té 23 llengues, però que malauradament el castellà és l’única oficial, un país amb més del 60% de la població indígena, un país de contrastos, un país que entres el banc i et trobes 3 tius amb matrelleta ( algu passa aquí) el país de l’eterna primavera, un país que es un paradis per les mafias, ja que segons un informe de Intermon, és el primer país del món on els casos de morts, violacions no s’investiguen. Un país, que llegeixes el diari, prensa libre, http://www.prensalibre.com
per exemple i que t’explica informació del barça com si fosis a Catalunya. Un país, que els autocars són impressionants, podeu veur-ho a la fotografia. Un país que té un president ( que es fa dir d’esquerres ) que té cognom català: Colom. Tot i Aixa URNG Maíz està entrant amb força, i vam tenir la sort de practicar con Marisol ( comunitat el Naranjo ) i en Benjamín, a Adehgua, i quina impressió més bona que ens vaig treure. La lluita continua, a la torre 38, a la comunitat de Veracruz, a Chiapas, a tot arreu!!!!!!
Simplement un país viu, aquest és …Quatuthemallan